Film ‘I, Claude Monet’ in De Fabriek

Op vrijdag 14 juli en op zaterdag 15 juli vertoont Filmtheater De Fabriek de film ‘I, Claude Monet’ van de award-winnende regisseur Phil Grabsky.

Martijn Couwenhoven geeft een inleiding op beide voorstellingen.
‘I, Claude Monet’ onthult nieuw inzichten in de man, die niet alleen het schilderij maakte dat geboorte gaf aan het impressionisme, maar die misschien wel de meest invloedrijke en succesvolle schilder van de 19e en vroege 20e eeuw was.
Voor zijn (gedramatiseerd) portret van de beroemde schilder filmde regisseur Phil Grabsky op locatie in Parijs, Londen, Normandië en Venetië en maakte hij gebruik van de brieven en persoonlijke aantekeningen uit Monets nalatenschap. Achter de schilder, die het zondoorschoten impressionisme zijn naam gaf – het doek “Impression, soleil levant” veroorzaakte in 1874 een schok –, schuilt een man die gebukt ging onder depressies en gevoelens van verlammende eenzaamheid.

Grabsky toont de weg die Monet (gespeeld door Henry Goodman) aflegde, zijn twijfels en triomfen, zijn liefde voor het tuinieren en zijn invloed op latere kunstenaars.

Deze opvallende film biedt een nieuwe kijk op misschien wel ‘s werelds favoriete artiest.

MonetAtelier
Het MonetAtelier, recht tegenover De Fabriek, is op 14 en 15 juli na de documentaire gratis te bezoeken. Het MonetAtelier, waar 25 replica’s van de schilderijen die Monet in 1871 in Zaandam maakte hangen, zal speciaal op die avonden  tot 23.00 uur open zijn.

Voor meer informatie klik hier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *