Huiskamerconcerten in Monet-monument

Samen met de bewoners – klassieke muziekprofessionals – van het Monetmonument aan de Oostzijde 221 in Zaandam, organiseren we twee huiskamerconcerten.

Op zondag 5 september van 16u30 – 17u30 en van 19u30 -20u30.

Het programma bevat vocale en instrumentale kamermuziek uit de tijd van Clayde Monet. Er worden werken gespeeld van onder andere Reynaldo Hahn, Gabriël Fauré, Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, Michail Glinka, Henry Purcell en een solostuk op de cello. Stichting Monet in Zaandam (Bas Husslage) verzorgt een korte inleiding. Daarna volgt een muziekserie van van circa vijftig minuten en wordt verzorgd door vier musici, bewoners van het Monethuis.

U ontvangt bij aanvang van het huiskamerconcert een programma met achtergrondinformatie over de afzonderlijke componisten.

Zang, cello en clavecymbel

  • Fee Suzanne de Ruiter studeerde afgelopen juni cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en vervolgt haar Masterstudie aan de August Everding Theaterakademie in München
  • Leonard Besseling is cellist en artistiek leider van Club Classique
  • Frans de Ruiter is clavecinist en oud directeur van het Holland Festival, het Koninklijk Conservatorium en hoogleraar aan de Universiteit Leiden
  • Manon Heijne is zangeres en als docente zang verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en muziektherapeut bij Amstelring.

 

Kosten €12,50 per persoon, inclusief drankje en Monetgebak. Kaarten zijn online te bestellen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *