MonetSafari: door de ogen van Monet

Zaandam zien door de ogen van Claude Monet? Vanaf zondag 23 april kunt u  met een gids van Stichting Monet in Zaandam mee op safari door het Zaanse stadshart en ontdekken wat de schilder inspireerde.

Claude Monet verbleef in 1871 vier maanden in Zaandam. In die tijd  maakte hij 25 doeken en negen tekeningen. “Zaandam is wel bijzonder opmerkelijk en er is genoeg te schilderen voor een heel leven,” schreef Monet aan bevriende kunstenaar.

De safari door het centrum van Zaandam volgt het spoor van Monet. Vanaf het Czaar Peterhuisje, langs het Blauwe Huis naar het MonetAtelier, waar replica’s van de 25 Zaanse Monet-schilderijen hangen. De gids laat u onderweg zien waar en wat Monet heeft geschilderd en vertelt over het Zaandam van 1871. Bij TOOST op de Dam wordt de MonetSafari afgesloten met een kop koffie (inclusief).

Meer van Monet zien? Boek dan de MonetSafari Plus!
Vaar na de wandeling op eigen gelegenheid met de Zaanhopper van Zaandam-Centrum naar de Zaanse Schans (kijk hier voor de vaartijden) en bezoek het Zaans Museum, waar één van de Zaanse werken van Monet in het echt kan worden bewonderd (www.zaansmuseum.nl).

Tip: Neem de Zaanboot van Amsterdam C.S., steiger 14 naar het centrum van Zaandam (kijk hier voor de vaartijden) .

Klik hier voor meer informatie en boekingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *