MonetSafari in Zaandam bij het blauwe huis

MonetSafari – Laatste kans !

Zondag 15 oktober organiseren wij voor de laatste keer dit jaar de MonetSafari. Altijd al Zaandam willen zien door de ogen van Claude Monet? Op zondag 15 oktober kunt u met een gids van Stichting Monet in Zaandam mee op safari door het Zaanse stadshart en ontdekken wat de schilder inspireerde.

Claude Monet verbleef in 1871 vier maanden in Zaandam. In die tijd  maakte hij 25 doeken en negen tekeningen. “Zaandam is wel bijzonder opmerkelijk en er is genoeg te schilderen voor een heel leven,” schreef Monet aan bevriend kunstenaar Pisarro.

De safari door het centrum van Zaandam volgt het spoor van Monet. Vanaf het Czaar Peterhuisje, langs het Blauwe Huis naar het MonetAtelier, waar replica’s van de 25 Zaanse werken van Monet. De gids laat u onderweg zien waar en wat Monet heeft geschilderd en vertelt over het Zaandam van 1871. Bij TOOST op de Dam wordt de MonetSafari afgesloten met een kop koffie.

En bezoek na afloop vooral het Zaans Museum, waar één van de Zaanse werken van Monet in het echt kan worden bewonderd (www.zaansmuseum.nl).

Meer informatie en boeken ? Klik hier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *