In het weekend van 12 en 13 september 2020 is er weer het Open Monumentenweekend. Dit jaar met het thema “leermonument”.

Beide dagen organiseren wij een lezing Verfonderzoek met onze gids en vrijwilliger Frits Schuster. Vertrekpunt is het MonetAtelier waarna op locatie Het Blauwe Huis uitgebreid op verfonderzoek en de kleuren van de huizen in de Zaanstreek wordt ingegaan. Zowel op zaterdag als op zondag vertrekken de wandelingen om 12 uur en om 14 uur. Reserveren is verplicht.

De tweede activiteit in dit weekend is Monetje Maken, voor €5 krijgen deelnemers materialen om zelf een Monetje te maken. Zij krijgen een korte instructie en uitleg van onze gids en kunstenaar Joanne Zegers.

Het hele weekend kunnen bezoekers deelnemen aan de Monet prijsvraag en kans maken op een Monetpakket, inclusief een jaar lang Vriend van Monet.

Inschrijven voor een bezoek aan het MonetAtelier en de verschillende activiteiten gaat via de website van Open Monumenten: Klik hier voor samenstellen van een Dagje Monet op zondag 13 september MonetAtelier .

Mocht reserveren via Open Monumenten niet lukken, stuur dan een e-mailbericht naar info@monetinzaandam.nl