Claude Monet aan het schilderen

Première Monet en Zaandam 1871 tijdens ZaansFilmFestival

Het MonetAtelier opende bijna twee jaar geleden haar deuren. In het luchthuis achter Westzijde 14 kunnen bezoekers replica’s bewonderen van alle 25 schilderijen die Claude Monet in 1871 maakte. Het MonetAtelier ontving inmiddels duizenden bezoekers, van over de hele wereld, die zonder uitzondering enthousiast zijn over de getoonde werken en de verhalen.

We merken dat er veel behoefte is aan meer achtergronden en daarom heeft Stichting Monet een film laten produceren waarin zowel het leven van Monet als het Zaandam van 1871 wordt toegelicht. Waarom was hij hier, door wie is Monet beïnvloed, hoe zag de Zaanstreek er omstreeks 1871 uit, stonden er echt “molens bij honderden” zoals Monet schreef? Filmmaker Robbert van den Broek, woonachtig tegenover het MonetAtelier in Zaandam heeft uit bestaand en nieuw materiaal een 8 minuten durende documentaire gemaakt, die veel van bovenstaande vragen beantwoord. Het is een prachtig tijdsbeeld geworden.

Vrijdag 1 en zaterdag 2 juni, als het precies 147 jaar geleden is dat Monet in Zaandam aankwam, is de officiële première van deze film tijdens het ZaansFilmfestival.

De film is daarna permanent te zien in het MonetAtelier, dat woensdag tot en zondag van 12:00uur tot 17:00uur geopend is. De film is behalve in het Nederlands ook in het Frans en Engels door een professionele voice-over Tamara Markus ingesproken.

Toegang tot het MonetAtelier is via Peperstraat/opgang Beatrixbrug en gratis toegankelijk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *