Code Monet Cast in Zandam

Voorproefje Monet-musical bij MonetAtelier

De muze van Monet, de dame met de parasol, is gesignaleerd in Zaandam. Afgelopen weekend werd ze gespot op de Zaanse Schans en zaterdag 27 mei wordt ze om 16.00 uur verwacht bij het MonetAtelier in Zaandam. Samen met de hoofdrolspelers van de musical Code Monet geeft zij daar een voorproefje op de voorstelling die 24 en 25 juni in het Zaantheater speelt. Dit korte optreden is gratis te bekijken vanaf de nieuwe loopbrug naar het atelier van Monet en de Beatrixbrug.

De spannende familiemusical Code Monet vertelt het verhaal van een groep Zaanse schoolkinderen. Zij brengen met de klas een bezoek aan het Zaans Museum. Daarna verandert hun leven. De net aangekochte Monet wordt diezelfde week uit het museum ontvreemd en iedereen is verdacht. De kinderen richten het geheime genootschap Code Monet op en gaan op onderzoek. Er gebeuren onverklaarbare dingen thuis, op school en online. Ze ontdekken steeds meer over Monet, de droom, het impressionisme, de werkelijkheid en komen steeds dichter bij de waarheid. Lukt het ze de dader te ontmaskeren?

Zaanse spelers, dansers, zangers en muzikanten
Aan Code Monet werken ruim 75 Zaanse spelers, dansers, zangers en muzikanten mee. Allemaal amateurs die, net als bij vorige producties, worden ondersteund door een professioneel team. Compleet met muziek van een live orkest, pakkende choreografieën, meerstemmige zang en spectaculaire projectietechnieken die de Zaanse werken van Claude Monet tot leven brengen in het Zaantheater. De musical wordt geproduceerd door FluXus in samenwerking met het Cultuurmenu, Zaans Museum, het Zaantheater en Stichting Monet in Zaandam. Code Monet wordt speciaal geschreven en geregisseerd door theatermaker Majanka Fröhlich. Kaarten zijn verkrijgbaar op de site en bij de kassa van het Zaantheater.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *