Wie kan Code Monet kraken?

Op 24 en 25 juni speelt de spannende familiemusical Code Monet (8-88) in het Zaantheater. De musical gaat over een groep Zaanse kinderen die een geheim genootschap oprichten om de diefstal van een Monet uit het Zaans Museum op te lossen.

Wij dagen de Zaanse jongens en meisjes uit om ook zelf Code Monet te kraken.

Zaantheater, Zaans Museum, Stichting Monet in Zaandam en FluXus plaatsen een opdracht op hun site. Elke goed uitgevoerde opdracht wordt beloond met een stuk van de Monet-puzzel. 4 opdrachten, 4 stukjes van de puzzel. Zijn alle 4 uitdagingen goed uitgevoerd en is de puzzel compleet, dan kun je deze ingekleurd en/of versierd inleveren bij de kassa van het Zaantheater. De ingeleverde Monet-puzzels worden tentoongesteld tijdens de musical-voorstellingen in het Zaantheater. De drie fraaiste puzzels worden bovendien beloond met twee VIP-kaarten voor de musical én er is een Code Monet-pakket voor de hoofdprijswinnaar.

De Code Monet-actie start op maandag 3 april en eindigt eind mei.

Opdracht

  1. Zoek naar de plek in Zaandam waar Claude Monet in 1871 dit schilderij maakte.

Schilderij Monet van een theekoepel aan de Zaan

2. Neem als bewijs dat je de plek gevonden hebt een selfie op die plek. Laat op je selfie ook wat van de achtergrond zien.

3. Ga met je selfie naar AtelierMonet (let op de openingstijden). Als je de opdracht goed hebt uitgevoerd, krijg je een deel van de puzzel.

4. Als je wilt, help dan je vader of moeder om je selfie aan ons mailen (info@localhost). Laat je vader of moeder er bij schrijven dat het goed is als je selfie op de website komt. Wil je dat niet, even goede vrienden.

5. Vergeet niet de opdrachten van Zaans Museum, FluXus en Zaantheater.

Over Code Monet

Code Monet vertelt het verhaal van een groep Zaanse kinderen. Zij brengen met de klas een bezoek aan het Zaans Museum. Daarna verandert hun leven. De net aangekochte Monet wordt diezelfde week uit het museum ontvreemd en iedereen is verdacht. De kids richten het geheime genootschap Code Monet op en gaan op onderzoek. Er gebeuren onverklaarbare dingen thuis, op school en online. Ze ontdekken steeds meer over Monet, de droom, het impressionisme, de werkelijkheid en komen steeds dichter bij de waarheid. Lukt het ze de dader te ontmaskeren?

Familiemusical Code Monet is de nieuwste FluXus productie. Ruim 100 Zaanse spelers, dansers, zangers en muzikanten werken mee aan deze voorstelling met ondersteuning van een professioneel team. Met een spannende verhaallijn, livemuziek, pakkende choreografieën, meerstemmige zang en spectaculaire projectietechnieken brengt deze Zaanse musical het werk van Monet tot leven in het Zaantheater.

De musical wordt geproduceerd door FluXus in samenwerking met het Cultuurmenu, Zaans Museum, het Zaantheater en Stichting Monet in Zaandam. Code Monet wordt speciaal geschreven en geregisseerd door theatermaker Majanka Fröhlich. Zij maakte eerder de succesvolle producties: Pinokkio, Anastasia en de Tsaar en De Saense Chocoladefabriek. Kaarten zijn verkrijgbaar op de site en bij de kassa van het Zaantheater.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *