Waarnemend burgemeester van Zaanstad Ruud Vreeman ontvant het eerste exemplaar van Gert Schouten, voorzitter van de Stichting Monet in Zaandam

Derde druk ‘1871 Monet Zaandam’, 1ste exemplaar voor Ruud Vreeman

Waarnemend burgemeester Ruud Vreeman van Zaanstad nam op 8 februari de derde, herziene druk in ontvangst van het boekje 1871 Monet Zaandam uit handen van Gert Schouten, de trotse voorzitter van de Stichting Monet in Zaandam. In zijn dankwoord benadrukte Ruud Vreeman het belang van verhalen voor de stad: “een stad is veel meer dan een verzameling stenen.” En het verhaal van Monet, die in 1871 met zijn schilderijen een trefzekere impressie geeft van de kwaliteiten van Zaandam en de Zaanstreek, is wel een heel bijzonder verhaal. Een verhaal dat waard is om vertelt te worden. Ruud Vreeman heeft dan ook grote waardering voor de Stichting Monet in Zaandam die al de Zaanse werken in het MonetAtelier tentoonstelt. “… waarin klein groots kan zijn”, aldus Vreeman.

In het handzame boekje 1871 Monet Zaandam staan de 25 schilderijen afgebeeld en beschreven, die Monet tijdens zijn verblijf tussen 2 juni en 8 oktober 1871 in Zaandam maakte. Ook is een wandelroute met kaart opgenomen en achtergrondinformatie over Monets unieke Zaanse periode. Behalve een nieuwe cover, bevat de herziene uitgave extra informatie en foto’s, onder meer over het Monet Atelier waar de 25 replica’s hangen van Monets Zaanse doeken. En uiteraard is er aandacht voor het schilderij ‘De Voorzaan en de Westerhem II’, een recente aanwinst van het Zaans Museum.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *