Monet in de gastvrije dag

Tijdens het evenement ‘De Gastvrije stad’ werd afgelopen zaterdag druk geschilderd op het Sluiscomplex in Zaandam. Dat is precies de plek waar Monet ook zat tijdens zijn verblijf in Zaandam in 1870.

Tientallen getalenteerde schilders gingen de uitdaging aan om hun schilderijen in de open lucht te maken. Het was werkelijk een lust voor het oog om te zien hoe de meest uiteenlopende kunstwerken ter plekke ontstonden, geïnspireerd door de prachtige omgeving en de warme sfeer van onze stad.

Maar dat was nog niet alles! Terwijl de schilders hun creaties tot leven brachten, werden we omringd door betoverende muziek en zang. Lokale muzikanten zorgden voor de perfecte achtergrondmuziek, waardoor iedereen met een glimlach rondliep en volop genoot van het samenzijn.

De combinatie van kunst en muziek bracht ons allemaal samen en herinnerde ons eraan hoe bijzonder onze stad is. Dit evenement toonde niet alleen het talent van onze lokale kunstenaars, maar ook de gastvrijheid en het gemeenschapsgevoel waar Zaandam zo bekend om staat.

Een grote dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan deze onvergetelijke dag. Laten we hopen dat we nog vele van zulke gezellige evenementen mogen beleven in de toekomst.