MuziekHaven Zomerserie

Stichting Monet in Zaandam gaat deze zomer een samenwerking aan met MuziekHaven in Zaandam!

Voor het derde jaar op rij organiseert MuziekHaven de Zomerserie. Het thema van deze zomerconcerten is Conversations. Topmusici uit binnen- en buitenland voeren op het podium een muzikaal gesprek met elkaar. Tijdens deze concerten zullen zij ook het gesprek aangaan met het publiek. Ze zullen bijvoorbeeld uitleggen waar de muziek over gaat, waarom ze er zoveel van houden en op wat voor instrumenten ze spelen. Ook na de concerten is er zoals altijd gelegenheid om in de kerk, of bij mooi weer in de tuin, met hen na te praten.

Wat is MuziekHaven? Een kamermuziekcentrum. De schuilkerk Heilige Maria-Magdalena, gebouwd in 1695, is de oudste schuurkerk van Nederland en telt sinds 1969 als rijksmonument. Dankzij o.a. het houten interieur schikt de kerk over een prachtige akoestiek, uiterst geschikt voor kamermuziek. De kerk, pastorie en dus MuziekHaven zijn gevestigd aan het Papenpad 12-13 in Zaandam.

 

Gedurende de gehele Zomerserie zijn vier replica’s van Monet in MuziekHaven te bewonderen en zal een gids van de stichting tijdens de boottocht over de Zaan vertellen over de plekken waar Monet in Zaandam schilderde. Het bezoek van Claude Monet, de wereldberoemde impressionist, in 1871 aan Zaandam is om meerdere redenen bijzonder. Geïnspireerd door het Zaandam van de houten zeilschepen en molens maakte hij een ontwikkeling door die zijn werk én de schilderkunst voor altijd heeft beïnvloed.
Voor de concerten en tickets: concertagenda MuziekHaven.